Loading...
 

Op 12 februari 2011 wordt van 10.00 uur tot 16.00 uur de Dinamo Gebruikersdag 2011 gehouden in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. Deze locatie is zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar. De streekbus vanuit Utrecht stopt op enkele loopminuten van het H.F. Witte Centrum. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Clubs: - MSC Railrunners (Groningen) met de havenbaan bestuurd met OM32's en een brandweerkazerne met het Dinamo MCC Car System - Baroniespoor (Etten-Leur) met een deel van de Zwitserse N-modulebaan onder Dinamo

Hobbyisten: - Aat Don met Trix Express op aantal modules - Henry Keijzer met H0 baan - Albert Sanders toont DinaSys besturing voor de Fleischmann draaischijf in N en H0 - Peter Scheilen met digitaal ontkoppelen in N materieel - Paul Salomons demonstreert schema en print ontwerpen op de PC - Patrick Pontier legt het programmeren van DCC decoders met de DECprog uit - Hans de Jager toont op zijn Z-baan de bedrading van een Dinamo gestuurd baan - Rik Vermeylen met een Z-baan bestuurd door Dinamo - Misha van der Stam brengt zijn proefbaantje van het MCC Car System mee

Commercielen: - Van Perlo Elektronica en Besturingstechniek - DINAMO - Berros - iTrain - PiCommIT - DinaSys - Railz miniworld als grootste Dinamogebruiker - Digitaalservice.nl (decoderinbouw) - Passmann Modellbauzubehor (decoderprogrammering met DECprog)

Presentaties: - Rob Pouwels geeft uitleg over het inbouwen van DCC decoders - Xander Berhout presenteert iTrain - Frans Staal met recente DinaSys ontwikkelingen - Leon van Perlo over het Dinamo systeem - Hans Nouwens over licht en geluid/MCC wegenbouw - Arie van Duijn en Andre van Kolck over het koppelen van Dinamo systemen

Marktplaats: Deelnemers en bezoekers kunnen hun overbodige treinmaterieel en treinelektronica te koop aanbieden. De spelregels lees je in de uitnodiging.

Lezingen: Gedurende de hele dag kan je presentaties over Dinamo toepassingen volgen. Hieronder het rooster.

Begin Eind Spreker Onderwerp 10.30 10.50 Hans Nouwens: Licht en geluid in de modelwereld 11.00 11.25 Leon van Perlo: Nieuwe Dinamo productontwikkelingen 11.30 11.55 Rob Pouwels: Decoderinbouw in een Arnold Rapido BR240 12.00 12.25 Xander Berkhout: iTrain Modeltreinbesturing 12.30 12.40 Henk van Kampen: Project Koploper documentatie voor Dinamorijders 12.45 12.55 Arie van Duijn: Bouwverslag van de baan Frans van Koppen 13.00 13.25 Arie van Duijn: Zwitserse N-baan in modules met gekoppelde Dinamo systemen 13.30 13.55 Rob Pouwels: Decoderinbouw in een Fleischmann Piccolo NS1600 14.00 14.25 Frans Staal: Nieuwe DinaSys productontwikkelingen 14.30 14.55 Marc van Buren: Railz Miniworld Nederland's grootste Dinamo gebruiker 15.00 15.25 Rob Pouwels: Decoderinbouw in een Arnold Rapido Motorpost

Aanbiedingen: Een gebruikersdag is niet compleet zonder aanbiedingen! Op deze dag doe je alle aankopen met minimaal 5% korting en boven een bepaald bedrag verdubbelen we dat ook nog eens! Dit geldt voor alle aankopen bij VPEB (afwijkend voor OC32 en Lichtorgel), PiCommIT, Berros en Digitaalservice.nl.

Speciale aanbieding: Voor de (startende) digitale rijder bieden PiCommIT en Digitaalservice op de gebruikersdag een bundel aan tegen een heel speciale prijs: een Tran decoder plus een DECprog programmer plus deelname aan een workshop. Je kan kiezen tussen een "gewone" locdecoder of een combidecoder (dus met geluid). Prijs van deze aanbieding met locdecoder is € 115,00 in plaats van € 137,00. Kies je voor de bundel met de combidecoder dan betaal je € 155,00 in plaats van € 180,00! De workshop is gepland op zaterdag 5 maart 2011 in Almere. In deze workshop vertellen we je over de werking van de decoder, het inbouwen en het afregelen voor de beste rijeigenschappen. Vóór de lunch (deze is inbegrepen in de prijs) behandelen we de theorie, maar daarna in de praktijk: de aangeschafte decoder ga je dan onder leiding van Peter Kramer en Frans Staal in je eigen lok bouwen.

Bijdrage in de zaalhuur: Toegang 6 euro, introduces 3 euro, kinderen onder 12 jaar gratis (onder begeleiding van een volwassene)

Omdat we graag willen weten op hoeveel bezoekers we kunnen rekenen, vragen we je een mailtje te sturen naar frans at picommit.nl. Dit e-mailadres mag je natuurlijk ook gebruiken als je vragen hebt!

Met vriendelijke groet Frans Staal

Page last modified on Wednesday 09 February, 2011 21:20:12 CET
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)