Loading...
 

RM-U Firmware 1.02

OC32 Transparent Mode

  • Het is mogelijk de RM-U door middel van een optie-configuratie commando in Transparent Mode te schakelen. Vanaf dat moment gedraagt de RM-U zich niet meer als RM-U maar als USB-RS485/TTL of RS232-RS485/TTL converter. De voornaamste toepassing van Transparent Mode is dat je vervolgens OC32's kunt configureren en testen met de hiervoor beschikbare software zonder dat hiervoor een U485 converter nodig is.
  • Transparent Mode werkt zowel bij gebruik van de RS232 poort als bij gebruik van de USB poort voor verbinding met de PC. Let op: Bij gebruik van de RS232 poort werkt die verbinding alleen op 19.200bps. Als je OC32Config gebruikt, zorg er dan voor dat je alleen deze snelheid gebruikt en geen andere. Bij gebruik van de USB poort is de ingestelde snelheid niet relevant.
  • Als Transparent Mode wordt ingeschakeld gaan eerst alle LEDs op de RM-U aan en vervolgens een voor een uit. Vervolgens knippert de rode LED ten teken dat de RM-U in Transparent Mode staat. Bij het zenden van data van PC naar het RS485/TTL netwerk achter de RM-U licht de groene LED op, bij het zenden van data van het RS85/TTL netwerk achter de RM-U naar de PC licht de gele LED (1) op.
  • Het beeindigen van Transparent Mode is mogelijk door het resetten van de RM-U door middel van de Reset aansluiting of door het uit -en aanzetten van de RM-U.

Bootloader Transparent Mode

  • Het is mogelijk de RM-U door middel van een optie-configuratie commando in Bootloader Transparante Mode te schakelen. Vanaf dat moment gedraagt de RM-U zich niet meer als RM-U maar als USB-RS485/TTL of RS232-RS485/TTL converter. De voornaamste toepassing van Bootloader Transparent Mode is dat je vervolgens componenten die zich in het netwerk achter de RM-U bevinden kunt voorzien van nieuwe firmware via de VPEB Bootloader zonder dat hiervoor extra hardware, zoals een U485 converter, nodig is.
  • Bootloader Transparent Mode werkt zowel bij gebruik van de RS232 poort als bij gebruik van de USB poort voor verbinding met de PC. Let op: Bij gebruik van de RS232 poort werkt die verbinding alleen op 38.400bps. Zorg er dan voor dat in AVRootloader 38.400 bps als snelheid is ingesteld. Bij gebruik van de USB poort is de ingestelde snelheid niet relevant.
  • Als Bootloader Transparent Mode wordt ingeschakeld gaan eerst alle LEDs op de RM-U aan en vervolgens een voor een uit. Vervolgens brandt de rode LED continue ten teken dat de RM-U in Bootloader Transparent Mode staat. Bij het zenden van data van PC naar het RS485/TTL netwerk achter de RM-U licht de groene LED op, bij het zenden van data van het RS85/TTL netwerk achter de RM-U naar de PC licht de gele LED (1) op.
  • Het beeindigen van Bootloader Transparent Mode is mogelijk door het resetten van de RM-U door middel van de Reset aansluiting of door het uit -en aanzetten van de RM-U.
  • Voor de goede orde: Bootloader Transparent Mode is NIET bedoeld om de RM-U zelf te voorzien van nieuwe firmware door middel van de Bootloader, maar om componenten achter de RM-U te voorzien van nieuwe firmware.

Het activeren van (Bootloader) Transparent Mode

Transparent Mode en Bootloader Transparent Mode kun je activeren via DinamoConfig. Voorwaarde is dat je minimaal DinamoConfig 1.03 gebruikt. Veel plezier!

Page last modified on Tuesday 16 December, 2014 23:32:56 CET
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)