Loading...
 

UCCI Firmware 1.03

OC32 Transparent Mode

  • Het is mogelijk UCCI door middel van een optie-configuratie commando in Transparent Mode te schakelen. Vanaf dat moment (tot aan een "reset") gedraagt UCCI zich niet meer als UCCI maar als USB-RS485, USB-RS232 of RS232-RS485 converter. De voornaamste toepassing van Transparent Mode is dat je vervolgens OC32's kunt configureren en testen met de hiervoor beschikbare software zonder dat hiervoor een USB converter nodig is.
  • Transparent Mode werkt zowel bij gebruik van de RS232 poort als bij gebruik van de USB poort voor verbinding met de PC. Let op: Bij gebruik van de RS232 poort werkt die verbinding alleen op 19.200bps. Als je OC32Config gebruikt, zorg er dan voor dat je alleen deze snelheid gebruikt en geen andere. Bij gebruik van de USB poort is de ingestelde snelheid niet relevant.
  • Transparent Mode werkt het fraaist als je de OC32('s) via RS485 hebt gekoppeld aan UCCI. In dat geval beschik je over de volledige configuratie-functionaliteit. Bij oudere exemplaren van UCCI moet je hiervoor zelf een MAX3082 RS485 driver plaatsen. Vanaf medio april 2013 zit die er reeds standaard op. Heb je de OC32('s) gekoppeld via RS232, dan werkt het ook, maar dan is er geen mogelijkheid informatie terug te lezen uit de OC32('s).
  • Als Transparent Mode wordt ingeschakeld gaan eerst alle LEDs op UCCI aan en vervolgens een voor een uit. Vervolgens knippert de rode LED ten teken dat UCCI in Transparent Mode staat. Bij het zenden van data van PC naar het RS485/RS232 netwerk achter UCCI licht de groene LED op, bij het zenden van data van het RS85 netwerk achter UCCI naar de PC licht de gele LED (1) op.
  • Het beeindigen van Transparent Mode is mogelijk door het uit -en aanzetten van UCCI.

Bootloader Transparent Mode

  • Het is mogelijk UCCI door middel van een optie-configuratie commando in Bootloader Transparante Mode te schakelen. Vanaf dat moment gedraagt UCCI zich niet meer als UCCI maar als USB-RS485 of RS232-RS485 converter. De voornaamste toepassing van Bootloader Transparent Mode is dat je vervolgens OC32's die zich in het netwerk achter UCCI bevinden kunt voorzien van nieuwe firmware via de VPEB Bootloader zonder dat hiervoor extra hardware, zoals een U485 converter, nodig is. Let op: Bootloader Transparent Mode werkt alleen als je gebruik maakt van RS485 voor de koppeling UCCI-OC32. De Bootloader werkt namelijk alleen bij bidirectionele communicatie;
  • Bootloader Transparent Mode werkt zowel bij gebruik van de RS232 poort als bij gebruik van de USB poort voor verbinding met de PC. Let op: Bij gebruik van de RS232 poort werkt die verbinding alleen op 38.400bps. Zorg er dan voor dat in AVRootloader 38.400 bps als snelheid is ingesteld. Bij gebruik van de USB poort is de ingestelde snelheid niet relevant.
  • Als Bootloader Transparent Mode wordt ingeschakeld gaan eerst alle LEDs op UCCI aan en vervolgens een voor een uit. Vervolgens brandt de rode LED continue ten teken dat UCCI in Bootloader Transparent Mode staat. Bij het zenden van data van PC naar het RS485 netwerk achter UCCI licht de groene LED op, bij het zenden van data van het RS85 netwerk achter UCCI naar de PC licht de gele LED (1) op.
  • Het beeindigen van Bootloader Transparent Mode is mogelijk door het uit -en aanzetten van UCCI.
  • Voor de goede orde: Bootloader Transparent Mode is NIET bedoeld om UCCI zelf te voorzien van nieuwe firmware door middel van de Bootloader, maar om componenten (OC32's) achter UCCI te voorzien van nieuwe firmware.

Het activeren van (Bootloader) Transparent Mode

Transparent Mode en Bootloader Transparent Mode kun je activeren via DinamoConfig. Voorwaarde is dat je minimaal DinamoConfig 1.03 gebruikt. Transparent Mode is tevens rechtstreeks te activeren vanuit OC32Config (0.0.2.3.c of later)

Veel plezier! (gewijzigd 14 mei 2013)

Page last modified on Friday 26 July, 2013 12:50:40 CEST
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)