Loading...
 

OM32, OC32 and LichtOrgel


DCC interface

Ik ben een beginner en probeer de OC32 met decoder63 werkend te krijgen. In de handleiding "Decoder63/DCC in koploper aansturen" lees ik dat de OC32 via DCC interface verbonden moet zijn met de IB. Ik zie nergens een voorbeeld van deze interface in de handleiding. Mijn vraag: hoe sluit ik de OC32 aan op de IB met DCC interface?
Netherlands

Een IB stuurt DCC-signalen. De OC32 kan DCC-signalen verwerken als er op de OC32 een DCC-interface aanwezig is. Dus de OC32 wordt met een interne DCC-interface (in de OC32) op een IB aangesloten.

Zie fig. 8 op Pag. 17 in de handleiding van de OC32: DCC-interface + 8-polig IC rechtsboven daarvan.
Zie fig. 5 op Pag. 12 in de handleiding van de OC32/NG: K3

Dankjewel voor de info Martin. Nu kan ik weer vereder op mijn zoektocht om de decoder63 en de OC32 werkend te krijgen.

Het ziet er naar uit dat je met een worsteling bezig bent, die ik destijds ook doorgemaakt heb. Ik heb daar toen een handleidinkje voor gemaakt, omdat ik met tussenpozen weer iets moet wijzigen en dan vergeten ben hoe het ook alweer zat. Tevens een spreadsheet om alle adressen te berekenen (moet je je wel weer even invechten, maar wel met behulp van de handleiding). Dit setje is nog steeds van mijn website https://www.mpxf.nl te downloaden. Op de homepage klik je desgewenst rechtsboven op het vlaggetje om de Nederlandse versie te krijgen. Onderaan de pagina staat dan de zip's (versie voor Koploper en voor RocRail) met de twee bestanden (PDF en LibreOffice ODS, die ook in Excel te openen is).
Ben momenteel wel met de webserver bezig: die ligt er af en toe een uurtje uit: dan later weer proberen
Hg Thijs de Graaff


Dankjewel voor de info Thijs, Ik ga ermee aan de slag. Ik ben inderdaad al meer dan een half jaar aan het worstelen en dan kom je op internet zo veel dingen tegen dat ik door de bomen het bos niet meer zie en dan kijk ik het een tijdje weer niet aan. Gezien mijn leeftijd (73) gaat alles ook niet meer zo snel.

Heel goed, Cor, en als je er niet uit komt, mail mij dan direct: mijn mailadres staat op het schutblad van de handleiding. Dan houden we dit forum schoon. Succes!

 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)