Loading...
 

MCC & Cars


UCCI firmware update to 1.02

Netherlands

(For English, see below)

NEDERLANDS

Voor degenen die tijdens de afgelopen gebruikersdag hun UCCI hebben laten voorzien van software versie 1.01 heb ik helaas slecht nieuws. Het blijkt dat in deze uitgave een paar test-instructies zijn blijven staan waardoor je vreemde effecten kunt krijgen.

Als een opdracht aan een auto wordt ververst door de besturingscomputer geeft UCCI onterecht een bezetmelding door. De bezetmelders die worden doorgegeven zijn nummers 65 en hoger, en het aantal is afhankelijk van het aantal auto's die je hebt. Heb je dus 3 auto's dan zul je valse bezetmeldingen op nummers 65, 66 en 67 te zien krijgen.

Als je minder dan 65 terugmelders gebruikt is het in principe geen probleem. De valse melders bestaan niet in de Koploper database (aannemende dat je dat gebruikt) en worden dus genegeerd (daarom is deze fout er bij het testen ook niet uit gekomen). Gebruik je meer dan 64 melders, dan kun je het probleem omzeilen door bv de nummers 65..72 over te slaan.

Het beste is uiteraard een software versie zonder deze fout. Om verwarring te vermijden heeft deze als versienummer 1.02. Deze is beschikbaar vanaf Eurospoor.

ENGLISH

Since no non-Dutch user has release 1.01 at the moment this message is less relevant for English-speakers.

Please note that UCCI firmware 1.00 and 1.01 both have some (minor) problems. If possible you are advised to update to version 1.02. You may have the update performed at Eurospoor (oct 23-25) or else by regular mail.

Met vriendelijke groeten / kind regards,
Leon

 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)