Loading...
 

OM32, OC32 and LichtOrgel


Device Configuration

Hallo allemaal,

Als handleiding voor de OC32 gebruik ik versie 2.0 (18/9/2011). Ik ben nu toe aan het daadwerkelijk laten werken van mijn vier servo's (wissels). De instellingen komen overeen met die zoals ze op pag. 45 staan alleen met Koplopernummering. Voor de fijnafstemming van de servo's wil ik het schuifje onderaan gebruiken en kijken wat er feitelijk met de betreffende servo gebeurt. Op de computer werkt hij wel; in de baan werkt echter geen enkele servo, wat ik ook probeer. Binnen de configuratie geeft de apparaatstatus aan dat alle onderdelen goed werken en de OC32 zit volgens mij goed vastgeklikt in de DS32. Iemand een idee hoe ik verder kom?

Alvast bedankt!

Ton

Belgium

Ton,

ik had in eerste instantie hetzelfde, maar ik was vergeten de "SINK-DRIVER" te vervangen door een "weerstandbankje". Na het aanbrengen van het weerstandsbankje werden de servo's nog niet aangestuurd. Ik heb de stekkers van de servo's moeten omdraaien en toen werkte alles.
Veel succes nog.

Patrick

Patrick,

Bedankt voor de suggesties. Ik heb alleen maar een weerstandbank geplaatst, dus heb ik nu de stekkers van de servo's gedraaid op de SP4. Helaas geen resultaat.
Heeft iemand nog last van een idee? Ik houd me aanbevolen!

Ton


Netherlands

Voor de fijnafstemming van de servo's wil ik het schuifje onderaan gebruiken en kijken wat er feitelijk met de betreffende servo gebeurt. Op de computer werkt hij wel; in de baan werkt echter geen enkele servo, wat ik ook probeer.

Ton,
Wat probeer je hiermee te zeggen? Wat bedoel je met "op de computer werkt hij wel, in de baan niet".

Ik weet uiteraard niet of dat hier het geval is, maar veel mensen blijken te denken dat als je het met OC32config niet succesvol getest krijgt het met een ingewikkeld programma als Koploper ineens op een soort bovennatuurlijke wijze wel gaat werken.

Mvg,
Leon

Leon,

Ik wil aangeven dat op de computer het schuifje verplaatst kan worden en de veranderende waarden zichtbaar zijn. De servo's reageren vervolgens echter niet.

Volgens mij is techniek alles behalve bovennatuurlijk, laat onverlet dat het boven mijn pet kan gaan.

mvg,
Ton


Netherlands

Voedingsspanning op de servo (nameten met een multimeter)
Als je een aparte voeding voor de servo gebruikt: minnen van de voedingen aan elkaar.
Juiste uitgang aangesloten op de servo (SP04)
Weerstandsbank geplaatst in het juiste voetje
Hardware configuratie ingesteld op weerstandsbank
Servo Range geselecteerd en gedrukt op "set pin config" of "write pin config"


Netherlands

Ton,

als je een commando naar de OC32 verstuurt (schuifje verplaatst), zie je dan iets gebeuren met het oranje ledje op de OC32 ?
Die hoort even op te lichten bij ontvangst van een commando.
Wellicht is het ook handig als je hier vertelt welke waarden je aan de servo parameters gegeven hebt (Servo range, Midpoint, 1/Mass, etc.)
En zoals Leon hierboven zegt, je moet na elke aanpassing wel op "Set Pin Config" of "Write Pin Config" klikken, voordat de OC32 de waarden overneemt.

Ton

Leon en Ton,

Bedankt voor de suggesties!

Leon: wat bedoel je met Hardware configuratie ingesteld op weerstandsbank?

Ton: ik heb mijn PC dichter bij de OC32 gebracht zodat ik nu kan zien of de oranje led oplicht bij het wegschrijven van een commando. Dat is niet het geval. (servo range: delayed/M; Midpoint: 0; 1/Mass: 127; Max spd: 10; Max Acc: 127).
Het klikken op "Set Pin Config" of "Write Pin Config" heb ik gedaan.

Ik probeer in de loop van het weekend nog eens uitgebreid te testen.


Netherlands

Leon: wat bedoel je met Hardware configuratie ingesteld op weerstandsbank?

Pagina 41

Ton: ik heb mijn PC dichter bij de OC32 gebracht zodat ik nu kan zien of de oranje led oplicht bij het wegschrijven van een commando. Dat is niet het geval.

Hou dan maar op met zoeken naar een probleem in je servo aansturing. Als de oranje LED op de OC32 niet oplicht bij het sturen van een opdracht (welke dan ook, mits wel gericht aan de juiste OC32) dan heb je simpelweg geen communicatie met de OC32.

Binnen de configuratie geeft de apparaatstatus aan dat alle onderdelen goed werken.
Dan ben ik wel benieuwd wat je daarmee bedoelde.

Mvg,
Leon


Netherlands

Ton,

als je "koplopernummering" gebruikt, dan geldt dat voor pinnummers en module nummers (zie pagina 39 van manual versie 2.0)
Als je de dip-switches op de OC32 ingesteld hebt op bv. 5 (tabel 1 op pagina 21), dan moet je met koplopernummering in OC32Config, als module adres: 6 gebruiken.
Idem voor pinnummers: als je een servo aan pin 0 hebt hangen, dan moet je in OC32Config als pinnummer: 1 selecteren

Ton

Leon en Ton,

Leon: Ik was er vanuit gegaan dat ik bij de hardwareconfiguratie niets hoefde te doen, omdat ik (voorlopig) alleen 4 servo's wil gaan aansturen. Conclusie: als je per pin-aanduiding niets hoeft aan te klikken omdat je een weerstandsbank geplaatst hebt (dus geen sink- of sourcedriver(s), moet je nog wel 'write config' aanklikken (misschien een kleine tekstuele aanvulling voor versie 2.1 voor de mindere goden onder ons?) Nadat ik dat heb gedaan werkt de oranje led nu prima! Ik ben dus weer een stapje verder.

Ton: alle dipswitches staan 'ON'. In mijn koplopernummering is dus 0 pin 1; 1 pin 2; 2 pin 3 en 3 pin 4.

Ik ga binnenkort aan de slag met blz 5 van OC32 Apparaatsdefinities (Servo) versie 26 okt 2010. Tips zijn welkom.

Ontzettend bedankt voor jullie meedenken!

Ton

Netherlands

Ton (de Bont),

Conclusie: als je per pin-aanduiding niets hoeft aan te klikken omdat je een weerstandsbank geplaatst hebt (dus geen sink- of sourcedriver(s), moet je nog wel 'write config' aanklikken (misschien een kleine tekstuele aanvulling voor versie 2.1 voor de mindere goden onder ons?)

Nee, sorry dat ik het zo zeg, maar om te voorkomen dat andere (aspirant) gebruikers die dit lezen het bos in gestuurd worden: dit is een onzin-uitspraak. De hardware configuratie heeft totaal NIETS te maken met het feit of je wel of niet kunt communiceren met de OC32. Je hebt waarschijnlijk gewoon het verkeerde adres gebruikt.

Mvg,
Leon


Netherlands

Ton,

even voor de duidelijkheid: dipswitches slaan niet op pinnen, maar op OC32 adressen, dus als alle dipswitches op "ON" staan (adres 0 volgens tabel1), dan betekent dit met koplopernummering dat je jouw OC32 in OC32Config met adres 1 moet adresseren.
Blijkbaar is dit het geval, want je ziet het oranje ledje oplichten.
Succes,

Ton


Leon en Ton,

Ik ben nu zover dat ik de eerste servo wil gaan afstellen. Op het moment dat ik de servo wil testen gaat hij licht brommen (stand 0). Beweeg ik het schuifje helemaal naar links (-64) dan verdwijnt de brom, ga ik helemaal naar rechts (+64) dan bromt hij harder. Het armpje op de servo is vrij, maar beweegt niet. Hebben jullie een idee wat ik kan doen om de zaak 'los te trekken'?

groeten,
Ton


Netherlands

Het gedrag dat je beschrijft wekt bij mij de indruk dat de servo en PWM signaal krijgt aangeboden, of een ander signaal dat afwijkt van wat hij verwacht. "Lostrekken" heeft ook geen zin, servo's zitten zelden vast. Correct aansluiten en aansturen (dus de OC32 correct configureren voor Servo) helpt waarschijnlijk wel.

Het zijn niet zo heel veel stappen die je moet uitvoeren en het is voor mij allemaal zo logisch dat ik niet kan bedenken wat anderen allemaal kunnen verzinnen om het fout te doen.

Nogmaals:

  • Juiste voedingsspanning op de servo. Desnoods even nameten
  • Servo connector juist aangesloten. Desnoods even omdraaien
  • Weerstandsbank in de OC32 uitgang.
  • Hardwareconfiguratie op weerstandsbank zetten, als dat niet al zo is.
  • Pin configureren op servo en de range instellen. De andere instellingen zijn niet van wezenlijk belang
  • Aansturen met het schuifje.

Meer kan ik niet verzinnen.

Mvg,
Leon


 
Dutch (Nederlands, nl)English British (British English, en-uk)German (Deutsch, de)