Loading...
 

Dinamo


UCCI aansluiten achter RM-C2

Netherlands

Ik heb een probleem met mijn UCCI Het volgende gebeurt in combinatie met een OC32.

Op mijn test autobaantje rijden mijn auto's. Als ik de OC32 aansluit wordt hij niet actief (geen oranje led, wel groen knipper. De OC32 werkt goed als ik hem aansluit op mijn treinbaan.
Iemand een idee waar ik naar moet kijken of moet controleren?
De UCCI is verbonden met de PC via USB, JP1 staat over 232, geen IC MAX3082. Wel een keer geplaatst gehad, leverde geen resultaat.

Omdat de UCCI later in mijn treinbaan opgenomen moet worden heb ik daar ook een vraag over.
Wat moet ik doen om de UCCI in mijn treinbaan op te nemen?
Kan ik dan de OC32 kaarten gebruiken die al in mijn treinbaan opgenomen zijn.

Om het leven voor mij eenvoudiger en begrijpelijk te maken nog het volgende: ik heb als eens verwoede pogingen gedaan om het verschil tussen verschillende netwerken te doorgronden. Tot nu toe niet gelukt, dus als je me op weg wilt helpen, heel graag, in Jip en Jannele taal.

Bij voorbaat dank.
Groet,
Dick Rijneker

Netherlands

Dick,

Waarom denk je dat de OC32 achter UCCI niet werkt?
Als je UCCI RS485 heeft sluit je een (of 2..16) OC32 aan via de RS485 poort (3-polige K2). Als je UCCI RS232 is sluit je de OC32 aan via de RS232 poort (Pin 4 op de 4-polige K1).
Gebruik bv DinamoConfig 1.4 om een SetAspect bericht naar de OC32 te sturen en kijk of dat werkt. Eerst uiteraard je OC32 wel configureren en even testen dat dat correct functioneert.
Van DinamoConfig 1.4 is een uitgebreide handleiding beschikbaar en ik ben van mening dat daar best veel in staat.

Als je straks je UCCI in een Dinamo systeem wilt opnemen zul je moeten zorgen dat UCCI RS485 kan. Stel eerst het gewenste module adres van je UCCI(-s) in met DinamoConfig en hang daarna UCCI in het Dinamo netwerk, net zoals je dat met een TM44 of TM-H doet. Dat doe je ook met OC32's die achter UCCI hangen, die komen samen met je OC32's voor de treinen dus gewoon in het Dinamo systeem en er is dan geen onderscheid meer.

Mvg,
Leon


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)