Loading...
 

Dinamo


Onverklaarbare DCC spanning op wisselstraat waardoor analoge loc kortsluiting heeft

Hallo,
Ik heb en uiterst vreemd verschijnsel: ongewenste DCC spanning op wisselstraat waardoor analoge loc kortsluiting krijgt.
Het is al een heel lang en gedetailleerd draadje in het iTrain Forum en daar kreeg ik de tip om het aan Leon en dit Forum voor te leggen.
Bijgaand de link (is denk ik handiger dan hier alles herhalen :-)) https://www.berros.eu/itrain/forum/viewtopic.php?f=44&p=132953#p132953

Vast dank voor de hulp.
Gr Hans

Net in het iTrain Forum van Ben begrepen dat Leon niets aan de link heeft omdat hij geen account heeft.
Gezien de uitgebreide discussie in het iTrain Forum heeft m.i. een korte uitleg hier geen nut. Ik denk dat we dan op Dinamo Forum vergelijkbare uitgebreide discussie krijgen als op iTrain Forum.
Leon is het een idee dat jij account voor iTrain Forum vraagt, zodat je daar met dit idiote euvel kan helpen (Xander vindt het onbegrijpelijk :-)) ?


Het probleem is inmiddels opgelost.
In iTrain is er in de communicatie tussen Dinamo en iTrain wat veranderd, waarmee door verbeterde timing het probleem niet meer voorkomt.
Veel dank aan Leon en Xander (ontwikkelaar van iTrain) die in heel goede samenwerking dit tot een oplossing hebben gebracht.


Netherlands

Nog even voor de duidelijkheid:
Het probleem had niets te maken met communicatie-timing tussen iTrain en Dinamo. De snelheid waarmee commando's naar Dinamo worden gestuurd is in de meeste gevallen totaal niet kritisch. Wel is de volgorde waarin commando's worden gestuurd van belang. Immers, het resultaat van "aan en uit" is anders dan het resultaat van "uit en aan".
Doordat er binnen iTrain verschillende processen parallel lopen, stuurde iTrain in bepaalde gevallen opdrachten naar Dinamo in de verkeerde volgorde. De synchronisatie tussen die processen is door Xander nu verbeterd waardoor dit probleem niet meer optreedt.

Mvg,
Leon


Leon, bedankt voor de nadere toelichting. Dat ik het 'communicatie timing' noemde is inderdaad wat te algemeen.
Ik heb Ben gevraagd om op het iTrain forum jouw uitleg toe te voegen (draadje is inmiddels gesloten anders had ik het zelf gedaan :-))
Wellicht ook handig om hier toe te voegen wat Xander had gezegd: Gisterenavond in build 222 een structurele proces wijziging doorgevoerd: Snelheidscommando's en link commando's gaan niet meer door elkaar,maar altijd na elkaar en moeten op elkaar wachten. Serialisatie heet dat.
Nogmaals dank voor de hulp :-)
PS: toch uniek hoe de beide (Nederlandse !!) ontwerpers zo goed samenwerken: Dinamo-iTrain, een 'gouden duo' :-).


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)