Loading...
 

Dinamo


Blokvolgorde TM44

Netherlands

Goedemiddag,

Allereerst de vermelding dat ik rijd me Dinamo en iTrain.
Ik weet dat op 1 uitgang van de TM44 de volgorde van de secties niet uitmaakt.
Maar mag ik op bijvoorbeeld de 3e TM44 de blokken met nummers 9,10, 14 en 24 aansluiten, en op de 4e TM44 de blokken met nummers 17,18,21 en 22 aansluiten?
Dit in verband de plaatsing van de TM44 kaarten t.o.v. de blokken en de lengtes van de bedrading.

Netherlands

Rob,

Een blok is een blok. Het maakt niet uit welk (Dinamo) nummer je hieraan geeft of op welke TM44 je dat aansluit. Algemeen advies: Minimaliseer de lengte van je aansluitkabels door blokken aan te sluiten op de dichtstbijzijnde TM44.

Mvg,
Leon

Netherlands

Hallo Leon

Ik heb even een foto van mijn baanplan gemaakt voor de duidelijkheid.
Dus als ik je goed begrijp, mag ik blokken 10,11,17 en 18 op bv tm44 nr 5 zetten, en de blokken 9,24,13 en 14 op tm44 nr 7 zetten zonder dat iTrain daar moeite mee heeft.

Gr. Rob


Netherlands

Hallo Rob,

Je stelt twee keer dezelfde vraag, dus blijkbaar wil je iets anders weten dan wat je vraagt.

In iTrain heeft een blok (onder andere) een naam, omschrijving en adres. De eerste twee mag je zelf verzinnen. Het adres wordt bepaald door de TM44/uitgang waar het blok op is aangesloten. Immer het "adres" is nu juist de parameter waarmee jij aan iTrain vertelt met welke TM44/uitgang je het betreffende blok hebt verbonden.

Je mag elk blok in je baan aansluiten op elke vrije blokuitgang van elke TM44. Ze zijn immers allemaal identiek. Kiest in de regel de dichtstbijzijnde, dat levert de meest overzichtelijke bekabeling op en de minste kans op fouten en storingen.
Je mag elk blok elke naam geven die je wilt.
Voorbeeld: Het blok dat je hebt aangesloten op TM44#3, uitgang 1 heeft adres 10, bepaald door Dinamo en de DIPswitch instelling op de betreffende TM44. Je mag dit blok in iTrain uiteraard gerust "blok veertien" noemen. Ik zou kiezen voor een meer logische benadering en dat blok dan "blok tien" noemen, of "Blok 10" of "B10".

Mvg,
Leon

Netherlands

Goedemorgen Leon,

Dit antwoord geeft mij wat meer duidelijkheid. Helemaal top! Hier ga ik mee verder bouwen.
Mijn vriendelijke dank.

Gr. Rob


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)