Loading...
 

Dinamo


Dinamo instabiel

Netherlands
Sinds kort is mijn systeem (classic met RM-H, 6 TM, 6 CD16 en 1 OM16) gevoed vanuit een IPM instabiel. Software is koploper 9.4. Soms kan ik met 3 treinen rijden andere keer slechts met 2 anders valt het systeem dood. Soms rijdt een trein uit zich zelf een klein eindje (niet gewenst) op naar een volgend blok en valt daar stil omdat het blok geen spanning heeft. Soms valt het systeem zonder aanwijsbare reden helemaal dood. En soms valt de treinenloop stil en beginnen de relais met een hoge frequentie te schakelen. Wat ik constateer is dat de 5 volt zo nu en dan zonder aanwijsbare rede naar rond de 10 volt (tussen 9,5 en 10,5) loopt voor wel 10 a 20 seconden. Het lijkt erop dat dit een verwoestende resultaat heeft op de stabiliteit (kip of ei). Wie o wie heeft een gelijke ervaring en wie o wie heeft een aanwijzing?
Netherlands

Hallo Henk,
Concrete aanwijzing heb ik niet.
Een 5V die regelmatig 10V wordt heeft niet alleen een verwoestende werking op de stabiliteit, maar ook op de componenten.
De vraag is of die toename wordt veroorzaakt door je IPM of dat er een ander onderdeel is dat stroom/spanning injecteert op de 5V bus.
Mvg Leon

Netherlands

Hallo Leon,
Baan recent verbouwd. De tweede inspectie deze avond bracht aan het licht dat ik in het A circuit van 2 opeenvolgende blokken (de blokken gevoed van verschillende TM 's) geen onderbreking had gemaakt. Wel in het B circuits. Gezien de willekeurigheid van de spanningsverhoging in de 5 volt bij rijdende treinen lijkt mij dit een mogelijkheid. Is dat een juiste conclusie?
Anders de IPM maar op de pijnbank testen.
Trouwens het heeft al ergens een component beschadigd. De aansturing van 2 wissels vanuit de RM-H is defect.

Mvg Henk van Kampen


Netherlands

Hallo Henk,

Nee een kortsluiting in je baan (want daar heb je het over) kan (mits je de Dinamo componenten correct hebt geïnstalleerd en aangesloten op de voeding) GEEN verhoging van de 5V voeding veroorzaken, Als dat zo was dan waren alle Dinamo systemen inmiddels stuk. 5V is 5V en die mag ook absoluut nooit hoger worden.

Een IPM die een te hoge spanning levert kan, maar die is dan stuk. En het komt bijna nooit voor dat die af en toe stuk is.

Een defect component op een module (bv TM-H), dat zowel aangesloten is op 5V als op bv de rijspanning zou in theorie een hoge spanning kunnen terugleiden naar de 5V. Het enige component dat ik daarvoor kan verzinnen is een L298. Maar ik ken uit de afgelopen 20 jaar geen voorbeeld dat dat ook daadwerkelijk ooit is opgetreden.

Als je de baan recent verbouwd hebt zou ik de oorzaak zoeken in verkeerde aansluitingen of slechte verbindingen. Bij een classic systeem is een goede GND zeer belangrijk

Mvg,
Leon

Netherlands

Hallo Leon,

Merci voor je reacties. Ik ga ermee aan de slag. Ik kom er t.z.t. op terug. Voor dit moment leg ik het treinverkeer plat en ga op vakantie.
Mvg,
Henk van Kampen


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)