Loading...
 

OM32, OC32 and LichtOrgel


Wissels hebben hogere spanning nodig

Bijna al mijn dubbelspoelwissels zijn aangesloten via twee ADM-MX en 4 MDDEC modules. Er zijn echter twee wissels die een hogere spanning (circa 17V) nodig hebben. Uit de handleiding van OC32/NG (hoofdstuk 6.2.1) is mij niet helemaal duidelijk hoe ik dit moet aansluiten. Kan ik de common van de wisselspoelen voeden met 17V en dan beide andere aansluitingen (rechtdoor, afgebogen) rechtstreeks verbinden met twee I/O pinnen van de OC32/NG of moet ik (na verwijderen van JP1) deze 17V aansluiten op de OC32/NG?
De OC32/NG is voorzien van de standaard SI en de wissels zijn voorzien van een 800 mA zekering.
Graag advies
Bij voorbaat dank,
Frank Peelen

Netherlands

Frank,

Ik begrijp dat je deze twee wissels buiten de matrix wilt aansluiten?

Op zich is het meest voor de hand liggend, de spanning van de matrix hoog genoeg te maken voor alle wissels en wissels die minder nodig hebben eventueel softwarematig terug te regelen.

Als je de twee wissels apart wilt aansluiten:

  • Je schrijft "standaard SI". Bedoel je een ADM/SI of de standaardTBD62083? Die laatste kan geen 800mA leveren. Gaat wellicht heel lang goed totdat de chip een keer sneuvelt en je print verbrandt.
  • Je kunt de +17V inderdaad op de common van de wisselspoelen aansluiten en de andere kant op de uitgang van een ADM/SI. MAAR op de betreffende Vp (dus die waar de betreffende ADM/SI op zit) MOET een voedingsspanning zijn aangesloten die minimaal de +17V is. Als je geen hogere spanning aanstuurt met de betreffende helft van de OC32 is het het beste om de +17V aan te sluiten op Vp en ook de common van je wissels daarop aan te sluiten. De power jumper van de betreffende groep moet er dan af, anders heb je die +17V ook op de voeding van je OC32.


Mvg,
Leon


Leon,
Dank voor de reactie. Het is me helemaal duidelijk.
Mvrgr, Frank


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)