Loading...
 

Programma

Dag 1:

 • Theorie: Principes en opbouw van Dinamo/MCC
 • Praktijkoefening SMD-solderen
 • Theorie: Ombouw Faller auto
 • Praktijk: Ombouw van je eigen auto (start)

Huiswerk:

 • Het afmaken van je eigen auto, indien deze nog niet klaar is. LET OP Reserveer minimaal 1 avond in je agenda tussen de eerste en tweede cursusdag voor "huiswerk". Het is uiteraard vrijwillig, maar je maakt de deelname aan de tweede dag voor jezelf een stuk effectiever!

Dag 2:

 • Aanluiten en bedienen van een Dinamo/MCC systeem met test -en configuratiesoftware
 • Configureren van de MCC decoder
 • Finishing Touch aan de auto's, voor zover nodig
 • Praktijk: Het testen en configureren van je auto
 • Theorie: Wegenbouw. Planning en realisatie
 • Theorie: Inrichten Koploper voor Dinamo/MCC

Randvoorwaarden

 • Voldoende motorische vaardigheid en visueel vermogen (met of zonder hulpmiddelen) om een draad door het oogje van een naald te steken
 • Enige normale soldeervaardigheid. Het is prettig als je thuis zelf beschikt over een goede soldeerbout of een eenvoudig soldeerstation en daar regelmatig mee hebt geoefend.
 • Basiskennis PC gebruik. Het is prettig om te weten hoe je globaal een PC gebruikt, hoe je bestanden kopieert en software installeert.

Data

Dag 1: Zaterdag 22 januari 2011 (9:30 - 17:00) Dag 2: Zaterdag 5 februari 2011 (9:30 - 17:00)

Lokatie

Nader te bepalen, Rotterdam of Den Bosch. Beslissing volgt zeer binnenkort.

Docenten

De begeleiders tijdens deze workshop zijn:

Prijs workshop

De prijs voor deelname aan de workshop bedraagt 50 Euro. Deze prijs is exclusief workshop-faciliteiten (gebruik van ruimte e.d), lunch, koffie en een versnapering. De prijs voor een arrangement van 2 dagen bedraagt maximaal 25 Euro (totaal) (voor de goede orde, dit is dus niet facultatief bij deelname aan de workshop).

Aantal deelnemers

Minimaal 6, maximaal 8

Benodigde materialen

Om de praktijkoefeningen te kunnen uitvoeren dien je te beschikken over een (nog niet gedigitaliseerde) werkende Faller auto, liefst niet al te klein, bv een eenvoudige vrachtauto. Wil je naderhand iets kunnen doen met deze vrachtauto, dan is het handig als je beschikt over een Dinamo/MCC systeem. Beschik je hier nog niet over, dan bieden we je de benodigdheden aan tegen aantrekkelijke condities. In de basis gaan wij uit van schaal H0. Als je dit wilt in schaal N kan het ook, maar realiseer je daarbij wel dat het ombouwen meestal meer tijd vergt naarmate de voertuigen kleiner worden. Houd dan dus rekening met wat extra "huiswerk".

Als je zelf nog niet beschikt over materialen heb je minimaal een auto (A) en elektronica (E) nodig. Ook als je al beschikt over een Dinamo/MCC systeem wil je misschien een extra auto (A) en decoder (E).

A1: Faller startset 161507 of vergelijkbaar alternatief (niet digitaal) Adviesprijs: Eur 74,99 In combinatie met deze workshop Eur 62,50

A2: Faller auto 161568 of vergelijkbaar alternatief (niet digitaal) Adviesprijs: 99,00 In combinatie met deze workshop E 82,50

E1: Startset MS0201:

 • 1 x UCCI (Centrale controller)
 • 2 x MCCdec-02 (Decoder)
 • 2 x LEDset 1206

Normale prijs: E 180,00 In combinatie met deze workshop: E 160,00

E2: MCCdec02 + LEDset1206 Normale prijs: 48,50 In combinatie met deze workshop E 40,00

''NB: het aanbod Faller startsets en voertuigen (A) hangt mede af van de beschikbaarheid bij de importeur en fabrikant. Aangezien dit nogal fluctueert kunnen we nu nog geen concreet aanbod doen. Als je inschrijft voor deze workshop, geef dan aan wat je wensen zijn (schaal, startset, losse auto, etc). Aan de hand daarvan zullen we dan een passend aanbod doen op basis van beschikbaarheid. Je kunt op dat moment besluiten of je al dan niet gebruik maakt van dit aanbod.

In combinatie met deze workshop bieden we je 1 artikel (A) en 1 artikel (E) aan met bovengenoemde kortingen''

Inschrijving en betaling

Inschrijven voor deze workshop kan door een e-mail te sturen aan Leon van Perlo. Geef daarbij ook aan welke materialen je wilt bestellen, dan kunnen we deze ook in de juiste aantallen inkopen.

Het bedrag voor de workshop + bestelde materialen dient 4 weken voor aanvang van de workshop te zijn voldaan. Je krijgt hiervoor een factuur. Bij onverhoopte annulering (vanuit de deelnemer) geldt de volgende restitutieregeling:

 • Annulering minimaal 3 weken voor aanvang van de eerste workshop-dag: 75%
 • Annulering minimaal 2 weken voor aanvang van de eerste workshop-dag: 50%
 • Annulering minimaal 1 week voor aanvang van de eerste workshop-dag: 25%
 • Annulering korter dan 1 week voor aanvang van de eerste workshop-dag: 0%

Bij verhindering is het toegestaan een vervanger te laten deelnemen.

De kosten voor de bestelde materialen worden bij annulering niet gerestitueerd, de materialen worden tegen kostprijs verzonden of kunnen worden afgehaald.

Voorbehoud

Het doorgaan van deze workshop is afhankelijk van een voldoende aantal inschrijvingen. We zullen de materialen pas bestellen indien een voldoende aantal inschrijvingen bereikt is zodat je daarmee in principe geen risico loopt.

Verder moeten wij een voorbehoud maken in geval van onvoorziene omstandigheden. Indien externe factoren ons daartoe dwingen behouden wij ons het recht voor de data of plaats van de workshop te verschuiven.

Page last modified on Thursday 02 December, 2010 00:29:26 CET
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)