Loading...
 

Workshop MCC-digitalisering Groot

Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor degenen die zelf bestaande, analoge voertuigen o.b.v. het Faller Car System willen ombouwen voor gebruik met Dinamo/MCC. Tevens worden de benodigde handelingen voor het ombouwen van een model zonder aandrijving behandeld. Deze workshop behandelt het digitaliseren van vrachtauto's en bussen in schaal H0. Als het niet tegen zit verlaat je de workshop met je eigen digitale auto.

Inhoud

 • Principes van Dinamo/MCC
 • Keuzes van materialen en gebruik van gereedschappen
 • Praktijkoefeningen SMD solderen
 • Theorie digitaliseren
 • Theorie extra handelingen voor het ombouwen van een niet aangedreven voertuig
 • Praktijk: ombouw van je eigen voertuig
 • Testen en configureren van je digitale voertuig

Randvoorwaarden

De workshop is geschikt voor beginners. Er is geen ervaring vooraf met Dinamo/MCC vereist. Wel is het zeer verstandig, de handleidingen van UCCI en MCCdec vooraf minimaal een keer door te lezen, zodat je begrijpt waarvoor de digitalisering bedoeld is en enig idee hebt in welke "omgeving" je straks gedigitaliseerde voertuig gebruikt gaat worden. Eventueel is de workshop MCC Start daar goed geschikt voor. Verder verwachten we:

 • Voldoende motorische vaardigheid en visueel vermogen (met of zonder optische (zelf te verzorgen) hulpmiddelen) om een draad door het oogje van een naald te steken.
 • Enige normale soldeervaardigheid. Het is prettig als je thuis zelf beschikt over een goede soldeerbout of een eenvoudig soldeerstation en daar regelmatig mee hebt geoefend.

Benodigde materialen

Om de praktijkoefeningen te kunnen uitvoeren dien je te beschikken over:

 • Een niet al te kleine en nog niet gedigitaliseerde, werkende Faller auto in schaal H0, bv een eenvoudige vrachtauto of een bus.
 • Een MCCdec02 decoder

Als je deze artikelen nog niet bezit bieden we je deze benodigdheden in combinatie met deze workshop aan tegen aantrekkelijke condities. Voertuigen Het aanbod Faller startsets en voertuigen hangt mede af van de beschikbaarheid bij de importeur en fabrikant. Aangezien dit nogal fluctueert kunnen we nu nog geen concreet aanbod doen. Als je inschrijft voor deze workshop, geef dan aan wat je wensen zijn (startset, vrachtauto, bus etc). Aan de hand daarvan zullen we dan een passend aanbod doen op basis van beschikbaarheid. Je kunt op dat moment besluiten of je al dan niet gebruik maakt van dit aanbod. Decoder Een MCCdec02 decoder bieden we je aan i.c.m. deze workshop voor Eur 37,50 (normaal 45,50) Wil je naderhand iets kunnen doen met je digitale voertuig, dan is het noodzakelijk dat je beschikt over een Dinamo/MCC systeem.

Data

Datum: 25 januari 2014 Dag: In principe een zaterdag Tijd:(9:00-17:00)

Locatie

 • 'De Lindehof'
 • Spijkse Kweldijk 53
 • 4212 CX Spijk (op steenworp afstand van Gorinchem)

Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig (gratis). De locatie is goed bereikbaar per bus vanaf Gorinchem.

Prijs workshop

De prijs voor deelname aan de workshop bedraagt 35 Euro. Deze prijs is exclusief een dag-arrangement bij De Lindehof, bestaande uit een bijdrage in het gebruik van de cursusruimte, onbeperkt koffie, thee en/of andere versnaperingen, een luxe lunch en een drankje na afloop. De prijs voor een dag-arrangement bedraagt 25,00 Euro en wordt te samen met het deelname bedrag afgerekend. Hiervoor ontvang je tijdig de factuur.

Aantal deelnemers

Minimaal 6, maximaal 8

Page last modified on Wednesday 17 December, 2014 21:16:41 CET
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)