Loading...
 

Workshop MCC-digitalisering Klein

Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor degenen die zelf bestaande, analoge voertuigen o.b.v. het Faller Car System willen ombouwen voor gebruik met Dinamo/MCC. Deze workshop behandelt het digitaliseren van vrachtauto's en bussen in schaal N of de kleinere voertuigen in schaal H0, zoals busjes, SUV's en personenauto's. Als het niet tegen zit verlaat je de workshop met je eigen digitale auto.

Inhoud

  • Specifieke uitdagingen bij het digitaliseren van kleine voertuigen
  • Praktijk: ombouw van je eigen voertuig
  • Testen en configureren van je digitale voertuig

Randvoorwaarden

De workshop is niet geschikt voor beginners. We gaan er van uit dat je reeds beschikt over ervaring met het ombouwen van grotere H0 voertuigen. We realiseren ons dat het niet realistisch is dat te verwachten van N-rijders. Daarom is er speciaal voor hen een voorbereidingsworkshop van één avond waar we de benodigde basiskennis en vaardigheden behandelen. Verder verwachten we:

  • Goede motorische vaardigheid en visueel vermogen (met of zonder optische (zelf te verzorgen) hulpmiddelen), voldoende om een draad door het oogje van een naald te steken.
  • Goede algemene soldeervaardigheid. Het is noodzakelijk dat je thuis zelf beschikt over een goede soldeerbout of een eenvoudig soldeerstation en daar regelmatig mee hebt geoefend of gewerkt.

Benodigde materialen

Om de praktijkoefeningen te kunnen uitvoeren dien je te beschikken over:

  • Een nog niet gedigitaliseerde, werkende Faller auto
  • Een MCCdec02 decoder

Als je deze artikelen nog niet bezit bieden we je deze benodigdheden in combinatie met deze workshop aan tegen aantrekkelijke condities. Voertuigen Het aanbod Faller startsets en voertuigen hangt mede af van de beschikbaarheid bij de importeur en fabrikant. Aangezien dit nogal fluctueert kunnen we nu nog geen concreet aanbod doen. Als je inschrijft voor deze workshop, geef dan aan wat je wensen zijn (startset, vrachtauto, bus etc). Aan de hand daarvan zullen we dan een passend aanbod doen op basis van beschikbaarheid. Je kunt op dat moment besluiten of je al dan niet gebruik maakt van dit aanbod. Decoder Een MCCdec02 decoder bieden we je aan i.c.m. deze workshop voor Eur 37,50 (normaal 45,50) Verder zul je waarschijnlijk extra materialen nodig hebben voor de ombouw, zoals een (betere) accu en wellicht wat kleinmateriaal. Aangezien dit op voorhand niet precies is vast te stellen zijn deze in voldoende mate en variatie beschikbaar voor losse verkoop op de workshop. Wil je naderhand iets kunnen doen met je digitale voertuig, dan is het noodzakelijk dat je beschikt over een Dinamo/MCC systeem.

Data

Datum: Deze wordt bepaald in overleg bij voldoende inschrijvingen Dag: In principe een zaterdag Tijd:(9:00-17:00)

Locatie

  • 'De Lindehof'
  • Spijkse Kweldijk 53
  • 4212 CX Spijk (op steenworp afstand van Gorinchem)

Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig (gratis). De locatie is goed bereikbaar per bus vanaf Gorinchem.

Prijs workshop

De prijs voor deelname aan de workshop bedraagt 35 Euro. Deze prijs is exclusief een dag-arrangement bij De Lindehof, bestaande uit een bijdrage in het gebruik van de cursusruimte, onbeperkt koffie, thee en/of andere versnaperingen, een luxe lunch en een drankje na afloop. De prijs voor een dag-arrangement bedraagt 25,00 Euro en worden te samen met het bedrag voor de deelname afgerekend, hiervoor ontvang je tijdig een factuur.

Aantal deelnemers

Minimaal 6, maximaal 8

Page last modified on Wednesday 17 December, 2014 21:19:53 CET
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)