Loading...
 

MCC & Cars


Ucci Mogelijk defect?

Hoi Alle,

al een aantal jaar hebben wij een ucci naar behoren in gebruik.

Ik ben nu echter bang dat er door bouwwerkzaamheden en rondslingerend materiaal kortsluiting is ontstaan in de UCCI. Ik vermoed dat er mogelijk iets van metaal tegen de headers is aangekomen waar je de reset moet maken tijdens het updaten van de bootloader.

Ik krijg geen communicatie meer met de UCCI. Via het JJdinamo programma krijg ik de melding geen dinamo drivers gevonden.

Als ik de ucci alleen met usb aan de pc hang, dan heb ik geen blauwe led meer.

Als ik de print aansluit op 12V voedings spanning dan zakt deze in elkaar naar zo'n 7V.

En als ik daarbij de zendlus aansluit dan gaan alle communicatie leds die op de PCB zitten als een soort van looplicht aan.

Iets wat niet hoort in mijn ogen.

Wat zou er kapot kunnen zijn, of mis kunnen zijn,

Valt zo'n print te repareren. En wat zullen de eventuele kosten hiervan zijn?

Gr. Ashwin

Netherlands

Hallo Ashwin,

Nou, je doet je login-naam in elk geval eer aan evil
Welk type UCCI is het (welke Revxx)? Staat op de print. Reparatie is in vrijwel alle gevallen mogelijk, mits de print niet zwart ziet en niet eerder gerepareerd is.
Afhandeling in principe via de partij waar je de module hebt aangeschaft, dus neem daar even contact mee op. Misschien ben ik dat zelf, maar dat weet ik zo even niet. Actie kan reparatie zijn, maar eventueel ook omruil voor een gelijkwaardig exemplaar, mits voorradig (ben jij het snelst geholpen) of upgrade naar een nieuwe of recentere versie.

Mvg, Leon


Netherlands

Ashwin,

Wat je zelf nog even kunt proberen is de CD4512 en 74LS07 chips uit de voetjes halen en dan de module aansluiten. Ik heb één keer gehad dat die stuk waren a.g.v. een kortsluiting en de voeding overbelastten.

Mvg,
Leon

Ik ga hem zo nog eens aansluiten. Onze electronics goeroe heeft hem net aangesloten gehad en even aan de scope gehad. Daar konden we in ieder geval zien dat de processor gewoon werkt.

Daarna de USB eraan gehad en die werkt ook gewoon.

Misschien wat stof op de print?

Dadelijk eens kijken of de zendlus gewoon werkt.

En ik zal die chips die u omschrijft eens onder de loep nemen.

Dank u voor uw snelle reacties.

Gr. Ashwin


We hebben gisteren de UCCI nog eens aangesloten gehad op de zendlus en alles werkt naar behoren.

Ik heb echt het vermoeden dat waarschijnlijk stof of iets dergelijks de boosdoener is geweest in deze situatie.

Met de scope hebben het matrix deel bekeken en dat lijkt ook te werken. Binnenkort dus maar eens de bezetmelders gaan inbouwen in ons nieuwe traject.

Dank je wel voor het meedenken.


Netherlands

Hi Ashwin,

Stof veroorzaakt zelden storingen. Het geleidt immers (nagenoeg) geen stroom, behalve als het nat is of als het metaal -of koolstof slijpsel is. Stof kan wel contactproblemen veroorzaken, maar zolang je alle stekkers laat zitten is er weinig aan de hand.

Maar hoe dan ook, mooi dat het weer werkt. Laten we er maar van uit gaan dat het zichzelf heeft opgelost. Veel plezier met de hobby.

Mvg,
Leon


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)