Loading...
 

MCC & Cars


mdec02

Netherlands

Hallo,
Ik heb wat problemen met een auto, die bij een bepaald blok kennelijk het spoelsignaal verliest. Heb al van alles geprobeerd, maar hij blijft het signaal verliezen, terwijl andere auto's dit euvel niet hebben.
Nu wil ik eigenlijk de auto alleen voorzien van de mdec02 met alleen de motoraansluiting, de min en de plus op de mdec en de spoelaansluiting. Dus geen ledjes e.d..
Kan ik hem zo laten rijden ofwel behoort hij het dan gewoon te doen?

mvgr.
wimla

Netherlands

Hallo Wim,

Ik kan je zo niet zeggen waarom een bepaald voertuig in een bepaald 'blok' iets niet doet wat dat voertuig op andere plekken wel doet en andere voertuigen ook doen op die plek, Zoek de verschillen,
In de MCCdec handleidingen staan wat tips omtrent het minimaliseren van elektromagnetische stoorsignalen vanuit het voertuig zelf. Wellicht kun je daar iets mee.

Een MCCdec werkt zolang de voeding in orde is en de spoel correct is aangesloten.

Mvg,
Leon


Netherlands

Hallo Leon,
Koperen plaatje, getwiste draden e.d. heb ik allemaal geprobeerd. Ik wil nu nog de bedrading van de leds afkoppelen en dan kijken wat hij doet zonder al die wirwar van lakdraden.
Het vreemde is ook nog, dat de auto, terwijl Koploper hem dan al kwijt is, gewoon door blijft rijden. Als hij het rijwegsignaal kwijt is zou hij toch moeten stoppen.
We tobben verder.
Dank voor hert antwoord.
mvg
Wim Lageweg


Netherlands

Hallo Wim,

Als je de spaghetti een beetje ordent zou dat geen probleem mogen geven. Er gaat geen vermogen over die draadjes, dus veroorzaken ze ook geen noemenswaardig stoorveld.
Zet even een LEDje op X6 en configureer die voor ontvangstmonitor. Dan kun je zien hoe kritisch het is.

Het is ook niet uit te sluiten dat het een defect in de decoder is. Uitwisselen van de decoder geeft je enige mate van "zekerheid". Is dan wel ff wat werk, maar doortobben is ook ergerlijk. Als je dat wilt en geen reserve hebt, neem even contact op met je leverancier of stuur mij even een mail/pb.

De auto stopt een configureerbare afstand nadat het signaal is weggevallen. Hangt er dus van af welke waarde je daar in hebt staan.

Mvg,
Leon


Netherlands

Ha Leon e.a.
Vandaag een nieuwe decoder ontvangen (had ik toch al nodig) en deze geplaats inclusief spoeltje. Alleen het nodige aangesloten en geconfigureerd.
Op X6 een led geplaatst als ontvangstindicator.
Helaas hetzelfde euvel. De auto gaat in koploper tot een bepaald blok. reserveert dan wel nog een paar blokken vooruit tot aan een wissel.
De auto rijdt door, maar in Koploper gaat hij niet verder. De X6 indicator blijft branden als hij verder rijdt, dus hij verliest dan niet het spoelsignaal begrijp ik.
Zal dan toch een foutje in mijn koploperbaan zijn vrees ik. Ik zou het anders niet weten. Gaan weer verder spitten.

mvg.
wim lageweg


Netherlands

Wim,

Het lijkt erop dat de auto geen bezetmelding afgeeft op een bepaald punt.
Laat het voertuig met jDinamoCC simpelweg rondjes rijden over het probleem-baanvak terwijl je de feedback monitor laat meelopen. Kijk dan of alle melders binnenkomen.

Mvg,
Leon


Netherlands

Ha Leon
opgelost. Een iets te zwak magneetje onder de auto in combinatie met een wat minder goed reagerend reedcontact, resulterende in een niet reagerende bezetmelder.. Bij de andere auto,s zit een wat grotere magneet, waar die wel op reageerde.
Dank voor de hulp.

Mvg
Wim lageweg


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)