Loading...
 

MCC & Cars


MCC en servo's voor "wissels"

Netherlands

Hallo,

ik ben nu aan het nadenken, hoe ik middels MCC eventuele "wissels" zou kunnen omzetten door middel van servo's. Volgens mij is er geen standaard oplossing binnen het Dinamo-programma.

Voorlopig is mijn plan als volgt: Koploper geeft via de UCCI aan de OM32 door dat een wissel omgezet moet worden. Aan de OM32 hangt een bezetmelder welke aan een tweede sessie van Koploper, middels een logische aktie een DCC commando doorzet naar een servodecoder. Het probleem is nu wel dat er een enorme keten aan processen moeten gebeuren eer er iets gebeurt. Ook zal er altijd een tweede Koplopersessie moeten meedraaien icm met een digitale (bijvoorbeeld Intellibox) centrale. Een 100% separaat systeem creeer je hiermee niet.

Heeft iemand een idee, hoe eea misschien wat eenvoudiger op te lossen?

groeten,
Michel

Michel,

Heb zelf oplossing bedacht volgens concept wat op www.trainmain.eu staat. Servo aansturing dmv ESU switchpilot (servo)(info: http://www.esu.eu en ook in NL verkrijgbaar) . Dit kastje kan 4 servo's max. aansturen. dmv. switch kan de servo gestuurd worden en dit wil ik vervangen door een schakeling dmv OM32. Het is feitelijk een maak puls contact waarna de servo "om" gaat. Er zijn ook andere aanbieders van servo aansturingen bv. op http://www.dinasys.nl/ zijn ook oplossingen bedacht voor servo aansturing.
Vwb koploper denk ik niet dat je twee sessies moet gaan starten om MCC aan te sturen. Wanneer je zowel MCC als je treinen digitaal aan wil sturen met koploper dan heb je inderdaad twee sessies nodig anders niet.
Hoop dat ik je zo verder heb gebracht bij het nadenken over de wissels in mcc.

Met vriendelijke groet,

John.


Netherlands

Hallo Michel,

Deze oplossing lijkt me veel te complex.
Er zijn voldoende servocontrollers te koop die je kunt aansturen met een digitaal signaal (=aan of uit). Op de servocontroller stel je 2 standen in en bij de luxere versies ook nog de draaisnelheid. Met een OM32 uitgang kun je de servomotor via die controller in stand 1 of stand 2 zetten. De controller die John beschrijft is blijkbaar zo'n apparaat, de DinaSys servocontroller ook, verder heeft Hans Nouwens ooit zo'n apparaatje gemaakt obv een picaxe, maar het niet kant-en-klaar op de markt gebracht.

Er komt binnen afzienbare tijd ook een OM32 opvolger die ook rechtstreeks (32) servo's kan sturen. Dan moet je alleen nog ff geduld hebben.

Mvg,
Leon


Netherlands

hallo michel,

De oplossing die leon beschreef gebruik ik nu ook. Met behulp van een DinaSys servocontroller. Ik gebruik de 5 volt uitgangen van de om32. Als de uitgang van de om32 uitstaat staat de wissel bijvoorbeeld op rechtdoor ( stand 1) en als dan de uitgang van de om32 aan staat ( hoeft maar heel even, dat stel je in met koploper; puls) dan gaat de servo naar stand 2 ( dat is dan afbuigend). Voor het aansturen van 1 wissel heb ik slechts 2 draden gebruikt tussen de om32 en de DinaSys servocontroller. Een stuk makkelijker en sneller !;-)

mvg,
Jasper


Netherlands

Hi folks,
just a quick translation for our international guests:

Is there a way to control your switches with servo's?

yes there are some solutions like ESU switchpilot, the DinaSys servocontroller, various general servo controlers and some home-build picaxe based.

Leon is working on a new module which can control 32 outputs including 32 servo's.


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)